Adri 30 jaar in het fries

17-aug-2017

26 november 2017 in De Buorskip van Beetsterzwaag

In een feestelijk jubileumprogramma brengt de Liphúster troubadour Adri de Boer een overzicht van zijn oeuvre vanaf 1997, het jaar waarin hij voor het eerst met friestalige liedjes voor het licht kwam.

Zijn liedjes zijn niet meer weg te denken in het friese muziekland en Adri is ook nog lang niet van plan te stoppen. Van de 45 jaar dat hij nu op de planken staat is twee derde daarvan als friestalig troubadour.

Aan dit concert werken een aantal mee Arvan Blok gitaar, Bernhard Holtrop bas, en Richard Veltman op drums.

Deze muzikanten hebben Adri ook terzijde gestaan bij zijn laatste album ‘TIID’.

Naast een overzicht van zijn oeuvre zal Adri ook nummers uit zijn nieuwe programma OER DE GRINS ten gehore brengen.

Prachtige liedjes van bekende artiesten die hij volledig naar zijn hand heeft gezet.

In een ruime selectie met songs van artiesten zoals Lou Reed, The Beatles, Venice, Thé Lau, De Dijk, Dire Straits geeft de zanger uit Lippenhuizen een staalkaart van zijn eigen veelkleurige muzikale ontwikkeling.

En alles vertaald in het Frysk.

Natuurlijk klinken in deze voorstelling ook de songs van Adri's muzikale inspiratiebronnen zoals James Taylor, Ralph Mc Tell, John Denver, Daniel Lohues en vele anderen.

Laatste wapenfeit is zijn net nieuw uitgekomen singel ‘Alde dyk’ (Country Roads van John Denver. Samen met Arvan Blok en zangeres Agnes Brink presenteerden zij de singel in oktober bij het radioprogramma Noardewy live.